Spana in den tredje säsongen av Förhöret med Evin Ahmad


Sedan första säsongen av Viaplay-serien Förhöret har unga Christinas död varit ett mysterium, men nu ska den slutgiltiga sanningen äntligen fram i ljuset. Den 26 februari är det stjärnspäckade kriminaldrama Förhöret tillbaka med trilogins avslutande säsong, där svenska stjärnorna Sverrir Gudnason och Evin Ahmad spelar mot danska storstjärnor som Lars Mikkelsen och Pilou Asbæk. Se den officiella trailern här.

Vem står bakom mordet på Christina? Tredje säsong inleds med en video som vänder upp och ned på affärsmannen Holger Langs (Lars Mikkelsen) värld. På mobilskärmen ser han en inspelning av mordet på sin skyddsling och uttänkta arvtagare Christina, vars död fram tills nu felaktigt har avskrivits som självmord. Under åtta intensiva konfrontationer står Holger Lang ansikte mot ansikte med familj, vänner och fiender i jakten på sanningen, en hisnande och känslosvallande resa som kulminerar i avslöjandet av vem som står bakom allt. I de två föregående säsongerna försökte Bjørn (Ulrich Thomsen) och Susanne (Trine Dyrholm) att hitta svaret på varför de tvingades begrava sin dotter. Redan i första säsongen mötte tittarna Holger Lang, då Bjørn misstänkte att han kunde vara mördaren.

Spana in den tredje säsongen av Förhöret med Evin Ahmad

Foto: Viaplay.

Emmy-vinnaren Lars Mikkelsen (RIKET EXODUS och Drömmaren – Karen Blixen blir till) spelar seriens huvudroll Holger Lang, där han får sällskap av de svenska stjärnorna Sverrir Gudnason (Älska mig, Ronja Rövardotter) och Evin Ahmad (Snabba Cash, Max Anger – With One Eye Open). Bland de danska stjärnorna ser vi Pilou Asbæk (Game of Thrones, Samaritan), Nicolas Bro (RIKET EXODUS, Rättfärdighetens ryttare), Josephine Park (Doggystyle, Venuseffekten), Lene Maria Christensen (Friheten, Arvingarna), Solbjørg Højfeldt (Drömmaren – Karen Blixen blir till, Mörkret: Den som dräper), Søren Malling (Förhöret säsong 1 och 2, Borgen) och Lars Brygmann (Rättfärdighetens ryttare). Dessutom medverkar norske stjärnan Jakob Oftebro (Made in Oslo, Hamilton).

LÄS OCKSÅ: Power – Serien som bara blir bättre

Varje ord har betydelse, när dialogen leder Holger Lang vidare mot nästa ledtråd, och det skapar den förtätade och medryckande stämningen som Förhöret är känd för, inte minst på grund av regissören Christoffer Boe (Journal 64, Smaken av hunger) och författaren Lasse Kyed Rasmussen (The Rain, Gisslantagningen), som med stringens och autencitet bjuder in sin publik till att övervaka karaktärernas verbala närkamper.

De första två säsongerna av Förhöret finns tillgängliga på Viaplay. Tredje säsongen av Förhöret har premiär 26 februari.

Förhöret produceras av Jonas Allen och Peter Bose för Miso Film, som med kontor i Köpenhamn, Stockholm och Oslo står bakom flera succéserier och -filmer i Norden, såsom Den som dräper, Utredningen och Skuggan i mitt ögaMarlene Billie Andreasen är exekutiv producent för Viaplay Group. Fremantle distribuerar serien internationellt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *