Moto GP på Viaplay – förlänger avtalet till 2028


Medan Cmore gått ut med att de satsar hårdare på deras NFL Studio 2023 meddelar Viaplay Group att de stärker sin position som hemvisten för motorsport i världsklass genom att förlänga rättigheterna för MotoGP ytterligare sex år.
Fram till och med 2028 kommer Viaplay varje år att streama upp till 400 livetimmar från världens ledande roadracingmästerskap.

– Intresset för MotoGP växer hela tiden och med vårt långsiktiga engagemang visar vi återigen att vi är den naturliga destinationen för alla engagerade motorsporttittare i Sverige, säger Lotta Folcker, sportchef Viaplay Group Sverige.

2023 års FIM MotoGP World Championship startar den 26 mars med Grande Prémio de Portugal och kommer att sträcka sig över 21 adrenalinstinna lopp i 18 länder på fem kontinenter, och avslutas på Valencias Circuit Ricardo Tormo den 26 november. Ducatis Francesco Bagnaia är regerande mästare sedan han lyckats hämta in ett rekordstort försprång på 91 poäng för att till sist säkra VM-titeln i fjolårssäsongens sista race.

– MotoGP:s globala popularitet accelererar nästan lika snabbt som dess motorcyklar. Den kommande 75:e säsongen kommer att nå fler fans än någonsin, med comebackkungen Francesco Bagnaia i spetsen – Italiens största MotoGP-stjärna sedan den legendariske Valentino Rossi. Viaplay är hemmet för världens främsta motorsport på fyra hjul, så att lägga till det bästa på två hjul är ett naturligt steg – och fantastiska nyheter för våra tittare över hela Norden, säger Peter Nørrelund, exekutiv koncernsportchef Viaplay Group.

Förutom MotoGP kommer Viaplay även att sända liveracing från Moto2- och Moto3-klasserna, där framtidens stjärnor finslipar sitt hantverk i spektakulära lopp.

Moto GP på Viaplay – förlänger avtalet till 2028

Foto: Viaplay.

Fler lopp på Viapaly än någonsin förut

– Vi är verkligen glada över att förlänga vårt avtal med Viaplay med ytterligare sex säsonger och se vårt partnerskap sträcka sig från Sverige, Norge och Danmark till att även omfatta Finland och Island. MotoGP går in i en ny era 2023 när MotoGP Sprint introduceras, och vi har fler lopp än någonsin med 21 stopp på schemat. Det finns mycket att vara exalterad över och vi är glada över att våra nordiska fans kommer kunna njuta av Viaplays högklassiga bevakning, säger Alex Arroyo, Head of Media Rights för MotoGP.

Avtalet stärker Viaplays rättighetsportfölj som även omfattar Formel 1 i tio europeiska länder, och INDYCAR SERIES i nio länder. Bland övriga rättigheter märks Formel 2, NASCAR, Porsche Supercup, IMSA Series, Nürburgring 24 Hours, Ferrari Challenge och DTM. 

LÄS MER: Spana in den tredje säsongen av Förhöret med Evin Ahmad

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *