Nya animerade serierVi granskar utbudet – Här är nya animerade serier att se.

BoJack Horseman en av alla nya animerade serier.

BoJack Horseman i serien med samma namn. Foto: Netflix.

Något som är extra kul i denna gyllene era för serier är att vi också får se en hel del nya animerade serier. Netflix är förmodligen streamingtjänsten som ger oss flest av dessa guldkorn, men även andra bolag har börjat ta till pappret och pennan (och datorn).

I denna artikel tänkte vi fokusera på nya animerade serier att rekommendera. Idag är nog de flesta medvetna om att det finns tecknat för alla åldrar och att det inte bara görs för barn, vilket många länge verkar ha trott. Annars kommer en lista här som lär övertyga skeptikern. Serierna är inte rankade efter hur bra de är – alla är klart värda att se!

F is For Family (Netflix)

F Is for Family beskrivs nog bäst som en animerad sitcom. Här följer vi en amerikansk förortsfamilj på 70-talet och deras kamp med varandra och omgivningen (inte minst sina grannar). Alla klassiska klyschor är med: den lönnfete fadern med kort stubin, modern som försöker få lite större frihet utöver sina vanliga hushållssysslor, den äldste sonen som är en flummare, mellanbarnet som hittar på otyg och den yngste dottern som skäms bort trots att hon kan vara lite ondskefull av sig.

Big Mouth (Netflix)

Andrew och hans hormonmonster i Big Mouth.

Andrew och hans hormonmonster i Big Mouth. Foto: Netflix.

Puberteten är väl egentligen huvudrollen i denna bisarra vulgokomedi där taket är skyhögt och golvet fullständigt nedhamrat. Huvudrollerna utgörs av två pojkar och en flicka som precis kommer in i puberteten och genomgår den där kroppsliga och mentala förändringen, som bjuder på himlastormande känslor. För att tackla vardagen har de varsitt “hormonmonster” till hjälp. En helgalen komedi med hög skämsfaktor!

Animals (HBO Nordic)

Animals.

Två katter i serien Animals. Foto: HBO Nordic.

Animals är nog den märkligaste av alla märkliga nya animerade serier på den här listan. Här följer vi olika djur i New York och deras liv. Intressant med Animals är att dialogen i stor utsträckning improviseras efter olika plot-angivelser. Den som vill se den mer dekadenta djurvärlden behöver inte leta längre än till HBO Nordic där Animals går att streama.

BoJack Horseman (Netflix)

BoJack Horseman en av alla nya animerade serier.

BoJack Horseman. Foto: Netflix.

I BoJack Horseman möter vi en före detta sitcom-stjärna som brottas med sina inre demoner. Han är självdestruktiv, dricker för mycket och lyckas alltid fucka up för både sig själv och de i hans omgivning. Detta är en av alla nya animerade serier som tar vara på animationens möjligheter. Här finns spektakulära avsnitt som har fått fans att häpna världen över. Som det legendariska och dialoglösa undervattensavsnittet, eller den gången BoJacks depression är huvudrollen. Det bästa avsnittet finns nog dock i den senaste säsongen (säsong 5) där allt vi ser är BoJack hålla ett enda långt begravningstal.

Har du tips på några nya animerade serier som vi inte har nämnt? I så fall får du gärna kommentera och dela med dig av dina tips!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *