Grafikmotor till spel användes under serien The Mandalorian


Det är alltså den kraftfulla grafikmotorn Unreal images som användes under produktionen av The Mandalorian och det är en minst sagt kraftig grafikmotor. Något galet är de att The Mandalorian använder samma grafikmotor som Fortnite.

För er som inte vet vad en grafikmotor är så är det något man kallar mjukvarokomponenterna, som sköter den grafiska representationen som framförallt används till datorspel. Unreal Engene är en så kallad grafikmotor och just Unreals spelmotor är utvecklad av Eric Games och användes för första gången i de berömda spelet Unreal Turnament och har i dag använts till mängder av spel.

Grafikmotorn har som sagt använts till många spel men det är först nu som mjukvaran används för att göra film, vilket de gör under produktionen av TV-serien The Mandalorian för Disney och Lucasfilm. Här nedan kan du se ett youtube-klipp på hur de gjorde serien med hjälp av en grafikmotor.

Om grafikmotorn kommer att användas i Taika Waititis nya Star Wars-film återstår att se.

Har du sett serien The Mandalorian än? om du gjort det, vad tyckte du?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *